In januari en februari 2016 hadden we ons Multi Colours project. We hebben vrouwen van andere culturele afkomst uitgenodigd om met ons te komen zingen. Twaalf vrouwen reageerden op onze uitnodiging. Deze vrouwen hebben liederen aangedragen die bekend zijn binnen hun eigen cultuur en die voor ons in korte tijd in te studeren waren. Zo konden we een programma samenstellen met liederen in het Engels, Russisch, Vietnamees, Papiamento, Kurdisch, Arabisch, Roemeens en Nederlands.

We hebben samen op vier repetitie-avonden deze liederen ingestudeerd en ook bij twee van de liederen een dans geleerd. De repetitie-avonden gaven ons al veel plezier. We leerden alle vrouwen goed kennen en het werd steeds gezelliger.

Op zaterdag 20 februari hielden we ons Multi Colours mini-concert in het IKC aan de Hoge Hoeve. Het werd een veelkleurig en veeltalig optreden voor zo'n honderd mensen publiek, echt een feestje. Diverse vrouwen hadden hapjes gemaakt die kenmerkend zijn voor hun cultuur. Na afloop van het concert genoten alle aanwezigen van de hapjes met een drankje. Het publiek was heel enthousiast. Ons project is goed geslaagd! Veel mensen vroegen ons of we dit project gaan herhalen. We hebben besloten om zeker vervolg te geven aan Multi Colours, al zal dat niet jaarlijks zijn. We zullen te zijner tijd weer van ons laten horen.
Ons Multi-Colours project werd gesponsord door Stichting De Goede Doelen en Gemeente Westervoort.

Top