Zondagmiddag 4 juni hebben we meegedaan aan het jaarlijkse korenfestival in Doetinchem . Zestien koren mochten twee keer 25 minuten op een verschillende plek optreden. Er waren acht locaties.

Bij aankomst op het Simonsplein werden we opgewacht door een gastvrouw. Van haar hoorden we dat we om 14.35 uur waren ingepland op het podium in de Adelaarstraat en om 15.55 uur in de Hamburgerstraat. Daarvoor was er tijd voor koffie of thee in de Catharinakerk of lekker op het terras in het zonnetje. Sommigen liepen vast een rondje door de stad en toen bleek dat elk podium bestond uit een laag gedeelte en een hoog gedeelte. Dit was lastig bij de bestaande choreografie bij de verschillende nummers. We hadden gelukkig de tijd om nog wat aan te passen.

Vrijdagavond 24 maart hebben we meegedaan aan de 'Wiekent Westervoort pubquiz' in zalencentrum Wieleman, Westervoort. Er deden negenentwintig teams mee waaronder drie teams van ons koor met de passende namen 'Colour Girls', 'Colourfull Outsiders'  en 'Colourfull Ladies'. Ook een team van partners met de naam 'Kleurrijke Kerels'. Na de eerste ronde was er een kort optreden van ons koor waar we vier nummers zongen met begeleiding van Skoeks. We zongen This is the life, Let it go, True Colours en Poppa Joe. Er werd bij enkele nummers enthousiast meegezongen en meegeklapt vanuit de zaal. Tijdens de muziekronde waren er vragen n.a.v. nummers die Skoeks en Westfort Brass speelden en twee numers die wij a capella zongen. Het werd een lange maar gezellige avond.......

Vrijdagavond 16 december hebben we gezongen in de prachtig versierde Werenfriedkerk in Westervoort. We zongen een aantal sfeervolle a capella nummers waaronder De Noche, Winterlight, Silent Night en War is over. Dit werd afgewisseld met het voorlezen van enkele toepasselijke gedichten terwijl er op de achtergrond de canon 'Nice' gezongen werd. Het was heerlijk zingen met de fijne akoestiek die een kerk heeft, maar ook door het vele, enthousiaste publiek. Ons optreden werd erg gewaardeerd en we zijn alweer gevraagd voor volgend jaar.

Zondagmiddag 16 oktober jl. was ons 25 jarig jubileumconcert met als titel Colours pakt uit! De grote zaal van Zalencentrum Wieleman was volledig uitverkocht. De kleuren voor ons jubileum waren warme herfstkleuren aangevuld met zilver en goud. Dit zag je terug in de versiering van de zaal en in onze kleding. Ons programma bestond voornamelijk uit nieuwe liedjes van jazzy tot pop en een paar klassieke nummers. Onder leiding van onze dirigent Josette Brinkhof gaven we een prachtig concert. Daarbij hadden we ondersteuning van onze pianiste, een harpistenensemble, een fluitist en de leden van Skoeks die zeker een extra dimensie gaven aan ons optreden.

Op 15 december 2019 hadden we ons wintersfeer- en kerstconcert, met de titel: Schitterende stemmen, ware klanken. De locatie was de Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505 in Arnhem. We hebben in totaal 21 nummers gezongen, waarbij we bij elk nummer telkens een bijpassende afbeelding projecteerden op het grote beeldscherm voorin de kerk. De nummers werden afgewisseld met gesproken teksten.
We begonnen met The Voice, staande boven bij het orgel achterin de kerk. Daarna Y nada mas en The Lily and the Rose beneden achterin de kerk. Vervolgens kwamen we met het zingen van Follow that star naar voren lopen. Daar zongen we the Skye boat song, Angel, Gabriella's liet, Winter, Children will listen, In this heart, Like an angel en Avond. 

Tijdens de sfeervolle kerstmarkt in de Martinikerk te Doesburg hebben we op 7 december jl. twee keer een half uur gezongen. De eerste keer op het altaar en de tweede keer ervoor, om beter hoorbaar te zijn voor ons publiek in alle drukte. We hebben o.a. deze kerstnummers uit ons repertoire ten gehore gebracht: Little drummer boy, Dona Nobis & Song of peace, Winter, fire and snow, Silent night, Kerstmedley en O holy Night.

Op 6 december jl. hebben we voor de derde keer mogen zingen tijdens de lichtjesavond op begraafplaats Heiderust in Rheden. We hebben gezongen: Geen kind meer, Y nada mas, Lily and the rose, Angel, In this heart, Like an angel, The Voice, Dona Nobis & Song of Peace, Winter, fire and snow, Winterlight, The night shall be filled with Music en Onvoorstelbaar mooi . Ook werden gedichten door ons voorgedragen met op de achtergrond Nice. Het gaf ons weer veel voldoening om een muzikale bijdrage te leveren aan deze mooie lichtjesavond.

’s-Heerenberg keerde in dit weekend terug naar het jaar 1605, de tijd van Mechteld ten Ham. Zij was de laatste heks in Nederland die op de brandstapel eindigde. Het Korenfestival, waar Colours aan deelnam als één van de acht koren, was onderdeel van dit historische weekend. In de Pancratiuskerk brachten wij een mooie mix van vijf liederen uit ons repertoire ten gehore: The Voice, Lily and the rose, Chocola (nieuw!!), Angel en tot slot Avond. Tijdens ons optreden kwamen veel mensen binnenlopen. We hoorden van een aantal mensen uit het publiek, dat zij van ons optreden hebben genoten. Wij vonden het een heerlijk en verrijkend optreden, waar veel nieuwe koorleden voor het eerst aan deelnamen. Foto's van dit optreden staan onder de tab 'Foto's'.

Op 15 december 2018 zongen we tijdens de kerstmarkt in Schaarsbergen. In het programma dat plaatsvond in de dorpskerk zongen we twee keer een half uur. We hadden één nieuw kerstnummer ingestudeerd en voor het eerst voor publiek gezongen: Little drummer boy. De andere nummers die we zongen waren Songs of peace, Winter, fire and snow, The angel Gabriel, Little drummer boy, Il est né, Silent night, Have yourself a merry little Christmas, Kerstmedley en The most wonderful time. 

Dit jaar hebben we bij twee lichtjesavonden gezongen: op 2 november 2018 in de Protestantse Kerk in Westervoort en op 7 december 2018 op begraafplaats Heiderust in Rheden. Een deel van ons repertoire past heel goed bij dit soort gelegenheden. We hebben gezongen: Peace Songs, Nice met gedichten, Sence you went away, Lily and the rose, Angel, Danny Boy, Winter, fire and snow, De Noche, Swallow, In this heart, Onvoorstelbaar mooi, Like an angel. Bij beide avonden was de sfeer heel fijn. Het geeft veel voldoening om daar een muzikale bijdrage aan te leveren.

Top